Oglas

Varivo od buče: Recept za kremasto jelo koje će vas ugrijati u hladne jesenske dane

author
N1 Info
01. pro. 2023. 13:40
juha od bundeve, buče, buča, krem juha,
Unsplash / Ilustracija | Unsplash / Ilustracija

Bila njihova sezona ili ne, varivo od buče dobro je došlo u svakom godišnjem dobu. Donosimo jednostavan i brz recept za kremasto varivo od buče, ali prije toga važno je naglasiti kako će okus ovisiti o tome kakvu buču imate.

Oglas

Ako je to klasična buča kao za bučnicu, onda će vam okus biti poznat. No, ako za vaše varivo izaberete muškatnu tikvu (eng. butternut) onda će vam varivo imati slađi okus. Stoga ćemo odabir buče, odnosno tikve prepustiti vama.

Recept za varivo od buče


Sastojci:

- 1 kilogram naribane buče

- 3 žlice ulja

- 1 žlica slatke mljevene crvene paprike

- 2 žlice glatkog brašna

- pola čašice kiselog vrhnja

- voda

- sol

- kopar

Priprema:

Buču naribajte na krupnije komade, zatim posolite i ostavite sa strane na sat vremena da pusti višak vode. Kada je prošlo sat vremena, dobro ocijedite buču rukama. Kada je buča pripremljena, krećemo s pripremom variva.
Na ulju popržite brašno dok ne dobije zlatnu boju - vrlo kratko, pazite da ne zagori. Zatim u to dodajte papriku, kopar i buču. Promiješati i dodati vode da sve prekrije. Kuhati na laganoj vatri oko pola sata s povremenim miješanjem. Ako je potrebno, tijekom kuhanja dodati vode.

Dok se varivo skuha nakon pola sata, u posebnoj zdjelici stavite vrhnje i sjedinite s malo variva i tu smjesu vratite u lonac. Začinite po ukusu i pustite da još jednom zakuha i onda maknite s vatre.

Varivo možete poslužiti uz pire krumpir, a za drugačiji okus pire napravite od batata. Varivo od buče može stajati u hladnjaku maksimalno jedan dan zbog vrhnja u sebi.

1701252728-nick-collins-RB88SaWi0qc-unsplash-1024x702.jpg
Unsplash / Ilustracija | Unsplash / Ilustracija



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama